Almatec szivattyúk

Az Almatec gyárat 1984-ben alapították a németországi Duisburgban. 2004-ben került a Dover tulajdonába,majd 2006-tól az itthon is közismert WILDEN szivattyúk képviselője lett Németországban. 2008 áprilisában csatlakozott a Dover globális PSG csoportjához és vált a gyógyszeripar világszínvonalú beszállítójává.Az Artesz Kft. 2013-tól látja el a teljeskörű disztribuciós feladatokat az Almatec szivattyúival kapcsolatban.

 

 Az Almatec gyártási filozófiája a masszív kialakítás. Nem alkalmaz fröccsöntést,egy tömbből CNC-vezérelt forgácsolással, nagy pontossággal készítik gépeiket.Ennek köszönhetően a folyadéktér felületei simák mint a babapopsija, nincsenekillesztési vállak, egyenetlenségek. Kavitációmentes, gyengéd áramlás biztosíthatóaz érzékenyebb összetételű vegyületek szállításakor is.A masszív kialakítás, a nagy önsúly, csökkenti a működési vibrációk kialakulását,jobban ellenáll a csöhálózatból érkező mechanikai terheléseknek.

 

2009-ben az E-sorozatot ebben a felfogásban fejlesztették tovább az 1998 óta kíválóan teljesítő A-sorozatból. A fejlesztés nem érintette az alkatrészek fő paramétereit, ezért a membránok, szelepgolyók és ülékek, a levelgőszelep csereszabatos a korábbi sorozattal, megkönnyítve az alkatrész utánpótlást.Alapanyagnak SS 316L, PE vagy PTFE választható. A nagy szilárdságú alapanyagok miatt nincs szükség külső fém alkatrészekre a rögzítéseknél- jobb a vegyi ellenállóság. Vezetőképes PE vagy PTFE alapanyag alkalmazása esetén (fekete változat) az ATEX elvárásainak is megfelelnek. A membrán NBR, EPDM, vagy PTFE bevonatú EPDM-ből rendelhető, a szelepekgolyók NBR, EPDM, tömör PTFE vagy SS316L lehet. A membránok különlegessége a rögzítéshez kifejlesztett integrált savállóacél mag. Nem kell külön rögzítő alkatrészeket (támasztókorong, csavarok) használni, kisebb a meghibások lehetősége.

A termék hivatalos weboldalaALMATEC szivattyúk
Quattroflow négydugattyús membránszivattyúk

 

QUATTROFLOW  speciálisan a gyógyszeripar számára kifejlesztett biotechnológiai szivattyúcsalád.

 

Története 1990-ig nyúlik vissza, amikor egy szűréstechnológiai gyártónak olyan szivattyúra lett volna szüksége egy fehérjefrakcionálóhoz, ami működése során nem roncsolja az organizmusokat. Így felkért egy elekromérnököt, hogy közösen fejlesszenek ki egy ilyen szivattyút. A megoldást a természet maga kínálta, ami többmillió évnyi evolúcióval kifejlesztettea szívet. Ezt a technológiát alapúl véve alkottak meg olyan, négy-membrános, excentrikus nyomólapos, elektromotoros szivattyút, aminek a szelepei a szívbillentyűk lágy záródását másolják.

 

2000-ben alapítottak közös vállalatot és indították be a gyártást. A méretválaszték a felhasználói igényeknek megfelelőfokozatokban lett megválasztva. A kisebb berendezések egyszerhasználatos szivattyúfejjel is rendelhetőek. A típusszám egyben a maximális szállítási mennyiséget jelőli l/h mértékegységben.

 

A higiéniai elvárásoknak megfelelően a gyártó rendelkezik Clean100 minősítésű gyártótérrel, ami kielégíti a legszigorúbb technológiai előírásokat is.

 

A termék hivatalos weboldala